· 

Coronapas geen 'laatste redmiddel', het werkt aantoonbaar niet

De voorbereidingen voor het hervatten van de pandemie deze winter zijn in volle gang. De Eerste Kamer stemde in mei de 5e verlenging van de tijdelijke coronawet weg, waardoor minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) zonder gereedschapskist zat. Dat zou geen probleem moeten zijn, want we weten inmiddels dat geen van de tools van de gereedschapskist een positief effect heeft op het bestrijden van Covid-19. En we weten ook dat Covid-19 niet dodelijker is dan een normale wintergriep, dus tijd om het hele verhaal los te laten zou je zeggen.

 

Niet als het aan minister Ernst Kuipers ligt. Hij flanste met grote haast een permanente Coronawet in elkaar die maatregelen zoals niet werkende mondkapjes, afstand houden, en sluitingen omvat, maar dit is kennelijk niet genoeg. Een leugentje voor bestwil moet bewerkstelligen dat de bevolking nog wat steviger in de tang genomen kan worden bij een “heropleving van het virus”. Op 16 september bericht het Parool: ‘Kabinet kijkt toch naar coronapas voor horeca en recreatie: ‘Sommige sectoren hebben die keihard nodig’. “Het kabinet wil alsnog het coronatoegangsbewijs in de gereedschapskist opnemen, op verzoek van diverse sectoren. Die zien de coronapas als ‘laatste redmiddel’ als sluiting dreigt bij een heropleving van het virus.”

 

Maurice van de Bosch, bestuursvoorzitter van het OLVG-ziekenhuis te Amsterdam corrigeert het gelukkig meteen met de volgende tweet: ‘Beste mensen. De coronapas is geen “laatste redmiddel”, het werkt aantoonbaar niet.’

Hij heeft helemaal gelijk. En bovendien wordt er weer eens gelogen. Ook aantoonbaar. De horeca heeft helemaal niet om een coronatoegangsbewijs verzocht, maar juist aangegeven dat zij dit onaanvaardbaar vinden.

 

Op verzoek van het kabinet heeft de horeca een sectorplan geschreven voor “als het virus weer oplaait”. Hierin hebben zij aangegeven dat sommige maatregelen zoals ventilatie, basishygiëne en ‘bij klachten thuisblijven’ aanvaardbaar zijn. En zij hebben ook heel duidelijk aangegeven wat NIET aanvaardbaar is: ‘Coronatoegangsbewijs, verplicht zitten, beperking van het aantal gasten aan tafel of in een ruimte, beperkte openingstijden en Lockdowns.

 

Het is duidelijk dat het kabinet niet luistert naar de mensen die zij om input vraagt, maar dat zij een smoes gebruikt om het CTB koste wat het kost op te nemen in de nieuwe wet. “De sectoren vragen erom”? Waarschijnlijk was dat de EU, of het World Economic Forum die erom vroeg! Het covid-19 beleid is achterbaks en wordt uitgevoerd om redenen die niets te maken hebben met gezondheid. Zelfs het Amerikaanse CDC heeft in augustus dit jaar verklaard dat zij in haar richtlijnen geen onderscheid meer maakt tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. De nieuwe aanbevelingen van de CDC houden in dat:

• degenen die blootgesteld zijn aan het virus niet langer in quarantaine hoeven;

• voor de ongevaccineerden dezelfde richtlijnen gelden als voor de gevaccineerden;

• studenten toegang tot het klaslokaal houden ook al zijn ze blootgesteld zijn aan het virus;

• het niet langer wordt aanbevolen om te testen voor mensen zonder symptomen.

 

De vraag van Rob Roos. Euro-parlementarier Rob Roos stelde een interessante vraag aan mevrouw Iska Reic van AstraZeneca, die te gast was op het Europese parlement. Bekijk het filmpje hier.

Bron: Stichting Vaccinvrij

Brief OP aan het College - Ingetrokken
2022-09-21 brf aan college Papendrecht i
Adobe Acrobat document 269.2 KB