· 

'De spijker op de kop'

Columnist Kees Thies slaat de spijker op de kop!

Column door Kees Thies [15 mei 2023]

Een motie die de Papendrechtse partij OP (Onafhankelijk Papendrecht) zou indienen om de man min of meer te ‘sommeren’ alsnog naar Pape City te verkassen werd op het laatste moment ingetrokken. Dit omdat indiener Ruud Lammers (fractievoorzitter OP) wel in zag dat zijn motie door de raad in meerderheid niet gesteund zou worden.

 

Dat wist Lammers van te voren natuurlijk óók wel, dus eigenlijk betrof het hier vooral een robbertje symboolpolitiek, die zijn doel echter niet voorbij geschoten is, omdat – daar ben ik van overtuigd – binnen de Papendrechtse raad uiteindelijk tóch het gevoel zal blijven hangen dat Van der Borg de boel uiteindelijk tóch belazerd heeft.

 

Blijkbaar is het lastig zat om in een kleine gemeente een goeie wethouder te vinden, want diezelfde raad ging vervolgens wel érg makkelijk akkoord met een hernieuwde verlenging van vrijstelling (voor nóg een jaar) op die nog altijd in de wet vastgelegde verhuisplicht voor wethouders.

 

De wet schrijft voor dat dit alleen op grond van bijzondere omstandigheden mag, alleen wordt het beoordelen van wát dan precies ‘bijzondere omstandigheden’ zijn, in diezelfde wet overgelaten aan de betreffende gemeenteraad.

 

Mazzel dus voor Van der Borg dat de Papendrechtse raad er kennelijk een met slappe knietjes is. Het zou - maar dat schreef ik eerder al - Van der Borg sieren als hij nu op z’n minst zou afzien van een reiskostenvergoeding.