· 

Vertrouwen in College loopt averij op

Het College procedeert door en wacht het debat in de gemeenteraad niet af.

Foto: Pieter van den Berg
Foto: Pieter van den Berg

Op vrijdag 31 maart aan het einde van de middag ontving de raad een mailtje van het college dat de gemeente een juridische procedure bij het Hof had verloren. Het was een vaag mailtje en alleen als je van de voorgeschiedenis op de hoogte was kon je begrijpen wat hiermee verdoezeld werd.


De gemeente heeft in 2019 aan de Rivierendriesprong een planschade vergoeding moeten betalen met wettelijke rente. Hierbij is een foute berekening gemaakt en teveel rente betaald. De gemeente heeft in dit kader een zaak uit onverschuldigde betaling gestart en gewonnen bij de civiele rechtbank. Hiertegen diende hoger beroep bij het Hof. In dit kader heeft de civiele rechter bepaald dat de gemeente nog een rentebeschikking moest nemen. Dit heeft de gemeente gedaan en daartegen is Van Herwijnen Beheer BV in beroep gegaan bij de bestuursrechter. Gisteren heeft deze geoordeeld dat het beroep gegrond is en dat de gemeente het rentebedrag niet lager had mogen vaststellen. Op vrijdag 31 maart 2023 aan het einde van de middag ontving de raad een mailtje van het college dat de gemeente kennelijk een juridische procedure bij het Hof had verloren. Het was een vaag mailtje en alleen als je van de voorgeschiedenis op de hoogte was kon je begrijpen wat hiermee verdoezeld werd.

Het Kontakt 26 april 2023
Het Kontakt 26 april 2023
Steekspel om 7 ton: hoe juridisch gevecht tussen De Rivierendriesprong en gemeente al jaren voortsleept
Algemeen Dagblad 26-04-2023 Artikel.pdf
Adobe Acrobat document 321.7 KB