· 

Uitzending RTV Oppositiepartijen presenteren Papendrechtse Progressieve Agenda

Vlnr. Ruud Lammers (OP), Derya Karso (PvdA), Trijntje van Es (D66) en Chris Grimmius (GL).
Vlnr. Ruud Lammers (OP), Derya Karso (PvdA), Trijntje van Es (D66) en Chris Grimmius (GL).

Papendrechtse oppositiepartijen slaan handen ineen met een progressieve samenwerkingsagenda

Gezamenlijk bezetten ze 8 van de de 23 zetels in de Papendrechtse gemeenteraad. Onafhankelijk Papendrecht (OP), D66, GroenLinks en de PvdA vinden dat zij het progressieve gezicht zijn in de gemeenteraad en ook de oppositie vormen. Alle overige partijen de PAB, VVD, CDA, CU en de SGP vormen het conservatieve deel van de raad die ook samen de coalitie zijn. Met vijf wethouder zetels op een bevolking van 32.000 inwoners heeft de coalitie zichzelf wel rijkelijk voorzien van zetels in het college vindt de oppositie. Om toch nog een vuist te kunnen maken, en zo zeggen zij, het geluid van hun kiezers door te laten klinken in de raadszaal, hebben zij besloten de punten waar zij elkaar in vinden, te bundelen in een Progressieve Agenda 2023-2026. Hoe zij dit zien en willen aanpakken vertellen aan de Politieke Stamtafel bij Studio de Witt.