· 

'Luister naar inwoners'

PAPENDRECHT • Burgemeester Annemiek Jetten van de gemeente Papendrecht heeft bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad aandacht gevraagd voor het terugwinnen van het vertrouwen van inwoners in de overheid.

 

“De opkomst tijdens de verkiezingen was historisch laag met maar 47 procent”, begon burgemeester Jetten. “Terwijl alle partijen in de aanloop naar de verkiezingen hun best hebben gedaan om de opkomst te bevorderen.”

 

Er moet bestuurlijke vernieuwing plaatsvinden in Papendrecht, vond de burgemeester. “De basis lijkt te zijn dat we moeten luisteren naar onze inwoners. Dat is de sleutel naar begrip en vertrouwen in de overheid.”

 

De burgemeester schetste tijdens de installatie van de nieuwe raad dat er de komende vier jaar enkele grote onderwerpen behandeld zullen worden. Er moet een definitieve beslissing genomen worden over de scholen voor voortgezet onderwijs, woningbouw is een groot onderwerp en de energietransitie vraagt ook de nodige aandacht.

 

Het is nog niet bekend uit welke partijen de coalitie gaat bestaan, die de komende vier jaar het gemeentebestuur gaat vormen. Maar burgemeester Jetten riep nu al op om straks als coalitie en oppositie goed samen te werken. “Coalitie en oppositie moeten hun stem kunnen laten horen.”

Gepubliceerd in de Klaroen op 6 april 2022
Gepubliceerd in de Klaroen op 6 april 2022