Enige tijd geleden werd de fractie van OP namens het ouderplatform Zuid-Holland Zuid geattendeerd op het feit dat het platform signalen had ontvangen dat er kinderen binnen de 17 aangesloten gemeenten van Zuid-Holland Zuid (ZHZ) zijn die geen gespecialiseerde individuele ambulante begeleiding meer kunnen ontvangen omdat het budget plafond voor deze specifieke vorm van zorg in natura (ZIN) voor bijvoorbeeld kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) reeds zou zijn bereikt.

Op grond van deze signalen hebben wij vragen gesteld. De antwoorden op onze vragen treft u hieronder aan. Tevens zijn bijgevoegd de brief van het ouderplatform en de brief van de minister.

OP vragen
OP -vragen gespecialiseerde individuele
Adobe Acrobat document 150.8 KB
Antwoorden
F-1 beantw. art.40 Ambulante begeleiding
Adobe Acrobat document 736.0 KB
Brief ouderplatform
gespecialiseerde individuele ambulante b
Adobe Acrobat document 32.4 KB
Brief ministerie
kamerbrief-over-toegang-tot-jeugdhulp-in
Adobe Acrobat document 183.0 KB

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan het overstapcircus. En wanneer u ziek bent wordt u door het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro. Dit kan anders. Van concurrentie naar samenwerking Het is tijd voor één Nationaal ZorgFonds. Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. En het eigen risico van 385 euro schaffen we af, want dat weerhoudt mensen ervan om naar de dokter te gaan. Ziek zijn is geen keuze.

Artikel verschenen in de Klaroen op 9 november 2016
Artikel verschenen in de Klaroen op 9 november 2016