Fractie bestuursperiode 2018-2022

Ruud Lammers

Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen. Ik ben zakelijk leider geweest van een professioneel kamerorkest en een professioneel dansgezelschap. Ook heb ik twee nieuwe opera's geproduceerd, een over het boeddhisme en een over de cyborg. Politiek heeft van jongs af aan mijn belangstelling. Afkomstig uit een rood nest ben ik progressief gebleven in de zin dat ik progressie (vooruitgang) in de samenleving wil ondersteunen en mede vormgeven. Het liberale gedachtegoed spreekt mij aan, maar ik vind landelijke partijen die zich liberaal noemen niet altijd liberaal in de goede zin van het woord. Ik ga uit van de vrijheid van elk individu, maar die vrijheid is nooit een totale vrijheid. Je leeft immers met elkaar in onderlinge verbondenheid. Ik ben belijdend doopsgezind. De afgelopen jaren heb ik me met veel liefde en passie zeer actief voor de inwoners van de gemeente Papendrecht ingezet. Ik vind het van belang dat inwoners zeggenschap hebben over hun eigen leefomgeving en daarin ook door de overheid worden ondersteund. Samen met elkaar kunnen wij Papendrecht een stukje beter maken.

 

Mijn motivatie

José van der Tak

Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen. Verder ben ik werkzaam als controller bij een grote gemeente en heb ruime ervaring op gebied van financiën in het bijzonder gericht op het sociale domein. Ook ben ik actief als vrijwilliger voor inwoners van Papendrecht die ondersteuning nodig hebben op het gebied van hun thuisadministratie. Mijn afgeronde studies zijn financieel georiënteerd, bedrijfseconomie (HBO) en controlling (WO).

 

Mijn motivatie

Hendrika Hoekstra

Wilt u ook dat onze gemeente een schonere gemeente wordt? Onze gemeente Papendrecht staat landelijk in de top 20 van vuilste gemeenten. Dat vind ik nogal wat.

 

Als duo raadslid heb ik helaas meegemaakt dat grote bedrijven niets willen doen aan de vervuiling die zij veroorzaken. Of dit nu veel of weinig geld zou gaan kosten. De winst van die bedrijven gaat altijd boven de verantwoordelijkheid voor het milieu. Ik vind dat de gemeente Papendrecht hier veel harder tegen moet optreden, door zelf bijvoorbeeld vaker én strenger te gaan controleren.

 

Ik betwijfel het argument van grote bedrijven, dat een schoner milieu ten koste gaat van de werkgelegenheid. Het gaat ten koste van meer winst en dat vinden die vervuilende bedrijven het probleem! Willen is kunnen, zowel bij de gemeente als bij de bedrijven. Zo zie ik dat.

 

Ik ben Hendrika Hoekstra en ik maak mij grote zorgen over de gezondheid van uw en mijn gezin.

 

Mijn motivatie

Martijn Hardam

Ik studeer nog, maar ik wil me graag nuttig maken voor de mensen in de omgeving waar ik woon. Ik wil naast mijn school Onafhankelijk Papendrecht helpen met het verbeteren van Papendrecht. Ik studeer momenteel Information Security Management in Zoetermeer en heb hiervoor de HAVO- Economie & Maatschappij bij het Willem de Zwijger College in Papendrecht doorlopen. Als de jongste kandidaat op de lijst zal ik mij graag gaan inzetten voor een beter contact tussen de lokale politiek en de gemeente en de jongeren in onze gemeente.

 

Mijn motivatie