· 

OP wint scholierenverkiezingen op Willem de Zwijger College

De organiserende docenten Simone Romijn en Ingeborg Malais, die de stemmen tellen. (Foto: Het Kontakt)
De organiserende docenten Simone Romijn en Ingeborg Malais, die de stemmen tellen. (Foto: Het Kontakt)

PAPENDRECHT • Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft de scholierenverkiezingen gewonnen op het Willem de Zwijger College in Papendrecht.

 

De verkiezingen werden gehouden naar aanleiding van het jongerendebat dat op 7 maart gehouden werd door de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Papendrecht. De uitslag van de verkiezing werd op maandag 14 maart bekendgemaakt.

 

Docent Karel Spitsbaard, die als nummer twee op de kieslijst staat van OP, bleek een grote stemmentrekker. Hij kreeg 62 voorkeursstemmen en kreeg de meeste stemmen van iedereen. Bij de scholierenverkiezingen werd D66 tweede, GroenLinks derde en de VVD vierde.

 

De leerlingen geschiedenis, maatschappijleer en examenklassen maatschappijwetenschappen zijn tijdens de lessen bekend gemaakt met het proces van stemmen, de kieswijzer en het uitbrengen van je stem. De scholierenverkiezingen op de Willem zijn afgetrapt door de burgemeester Annemiek Jetten van Papendrecht en het grote debat tussen de scholieren en diverse gemeentelijke partijen in theater De Willem.

 

Dat de scholierenverkiezingen ‘leven’ blijkt wel uit het feit dat er landelijk zo’n 58.000 stemmen werden uitgebracht, terwijl dit bij de voorgaande gemeenteraadsverkiezingen in 2018 minder dan de helft was. Volgend jaar worden leden van de Provinciale Staten gekozen: het Willem de Zwijger College doet weer mee, want politieke bewustwording en praten over democratie horen bij de speerpunten van de school. [Lees het artikel via De Klaroen / Het Kontakt]

Jongeren in debat
Jongeren in debat
De flyer van OP
De flyer van OP